Resnica o strijah po porodu

Veliko stvari se spreminjajo, ko imate otroka: urnikov, čas spanja in občutek svobode, če jih naštejemo le nekaj.

Skupaj s spreminjajočem urnik, obstajajo številne fizične spremembe, ki jih boste videli. Glavni med njimi je strije. Za mnoge ženske, strije so toliko del, ki imajo otroka, kot plenice in krmljenja.

“Moj trebuh je bil tako srbi in tesen, ko sem bila noseča – in prepričan dovolj, sem opazil linije kot moj trebuh zrasel,« pravi Maggie Shaw, 38-year-old mama v San Franciscu “Dobili so še slabše, po mojem. Druga nosečnost. ”

Anatomija strij

Strije se zgodi, ko vaše telo raste hitreje kot vaša koža lahko dohajati. To povzroči elastična vlakna tik pod površino kože zlomiti, kar strij.

Boste pridobili približno 30 £ v času 9 mesecev, da ste noseči, pravi Heidi Waldorf, MD. Je izredni klinični profesor dermatologije na Mount Sinai School of Medicine v New Yorku.

Narašča tako hitro lahko pustite s strijami, zlasti na trebuhu in prsih, na dveh področjih, ki najbolj rastejo. Strije lahko tudi pokažejo na stegnih, zadnjici in nadlakti. Oznake pogosto začnejo rdečkaste ali vijolične barve, vendar po nosečnosti pa postopoma zbledi na bele ali sive barve. Krema proti strijam.

Strokovnjaki pravijo, da bi morale ženske, ki so na zdravo telesno težo pridobili 25-35 funtov. “To ni slaba ideja, da poskusite, da ne samo, da ostanejo na tem območju, ampak tudi pridobili počasi in enakomerno, v nasprotju z na hitro spurts,” pravi Mary Lupo, dr. Ona je klinični profesor dermatologije na Tulane University School of Medicine.

Z drugimi besedami, ko gre za strijam, kako hitro boste pridobili lahko tako pomembno kot to, koliko ste pridobili.

Kdo dobi strije?

Če jih imate, da ste v dobri družbi. Približno 90% žensk, ki jih bodo dobili nekje po šestem ali sedmem mesecu nosečnosti, po mnenju Ameriške akademije za dermatologijo.

Če je vaša mama imela strij, potem ste bolj verjetno, da jih imamo preveč, saj je igra genetika vlogo.

Če imate svetlejšo polt, boste navadno razvije rožnate strij. Temnejši lupino ženske ponavadi dobijo strije, ki so lažji od njihove polti.

Komentiraj